2021-09-14 20:23:02• hírek • Agerpres

Az AstraZeneca-oltás első adagját felvett személyek másfajta szérumot is kaphatnak második dózisként

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Az AstraZeneca vakcinájából legalább egy adagot felvett személyeknek szakorvos vagy háziorvos ajánlására más típusú szérumot is fel lehet ajánlani második dózisként - jelentette ki Valeriu Gheorghiţă, az oltáskampány vezetője.

A Victoria-palotában tartott sajtóértekezleten a katonaorvos rámutatott, vannak olyan személyek, akik bizonyos - leggyakrabban egészségügyi - okokból nem vették fel a javasolt időben a második adag oltást, vagy azért, mert féltek az esetleges mellékhatásoktól, vagy, mert közben megfertőződtek a vírussal.

'Nagyon fontos azonban, hogy az egészségügyi szakemberek által ajánlott teljes oltásadagot felvegyük, még akkor is, ha kifutottunk a határidőből. Gyakorlatilag soha nem késő felvenni a második adagot is' - nyomatékosította.

Hozzátette, azok, akik az AstraZeneca vakcinájából egy adagot megkaptak, de bizonyos kockázati tényezők miatt tartanak a második adag beadásától, a másik típusú - mRNS - oltást is megkaphatják az oltásképlet kiegészítésére, de kizárólag szakorvos vagy háziorvos ajánlására.

Azt is megemlítette, hogy a várandós nők, illetve a szoptató anyák esetében is javasolt a koronavírus elleni oltás felvétele.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: